Radar · Nyheter

Ett fjärde fall av insulinförgiftning utreds

Polisen utreder tre fall av insulinöverdoser på äldre i Göteborgstrakten, alla från samma äldreboende.

Polis utreder tre fall av misstänkt insulinförgiftning vid ett äldreboende i Göteborgstrakten. Nu undersöks om det finns ett samband med ett liknande fall i Skaraborg.
– Vi tittar på om fallen har några gemensamma nämnare, säger polisen Lars Johansson.

Ett av Göteborgsfallen fall utreds som mord, medan de andra två rubriceras som mordförsök. Fallen liknar alltså en händelse på en ort i Skaraborg.

– Det vore fel av oss att inte kolla med vad de har och jämföra med våra slutsatser, säger Lars Johansson, polis vid enheten för grova brott i Skaraborg.

Höga doser insulin

Det var i april 2017 som en man kom in till ett sjukhus i Skaraborg. Mannen vårdades i hemmet på sjukhuset konstaterades att han hade höga halter insulin i kroppen. Han avled efter en vecka till följd av insulinöverdosen, skriver en lokaltidning.

Polisen larmades och en förundersökning om mord inleddes. Undersökningen har försökt klarlägga om det finns någon naturlig förklaring till det inträffade eller om det ligger en aktiv handling bakom.

– Vi försöker först utreda om det verkligen är något brott. Vi tror inte det här är något som personen gjort själv, men ingen har delgivits misstanke och vi har ingen misstänkt, säger Lars Johansson.

"Det luktar illa"

Utredare i Skaraborg har nu haft kontakt med polisen i Göteborg.

– Jag har pratat med utredarna i Göteborg och vi jämför för att se vilka likheter det finns. Exakt vad vi gör vill jag inte säga, säger Lars Johansson.

Men en av de saker utredarna med säkerhet tittar på är om det finns någon person som arbetat på flera av de aktuella äldreboendena.

– Det vore fel av oss att inte kolla vad de har och jämföra med våra uppgifter. Under alla omständigheter så rör det insulin och då blir det intressant. Vi har aldrig släppt det här ärendet, på polisspråk säger vi att ”det luktar lite illa”, säger Lars Johansson.