Radar · Nyheter

Göteborgare ska kunna åka smidigare tåg till Europa

SJ trafikerar med X2000 till Köpenhamn under sommaren och matchar anslutningen till Hamburg.

SJ har under sommaren synkat tidtabellerna för sina tåg för att underlätta för bland annat göteborgare att ta tåget ner till Europa.

Det är för perioden 24 juni till 18 augusti som det ska bli enklare att ta tåget från Göteborg ner till Hamburg med hjälp av SJ och Deutsche Bahn. Från Hamburg kan resan fortsätta med lämpligt nattågvidare ner i Europa. 

Det blir det möjligt att stiga på tåget i Göteborg strax före lunch och vara framme i Hamburg klockan åtta på kvällen. Resan kan sedan fortsätta med nattåg vidare söderut från Hamburg.

Resan Göteborg-Hamburg går med dryga halvtimmens bytestid i Köpenhamn. Resplanen är med den goda bytestiden inte störningskänslig.

– Det är faktiskt inte så svårt att boka internationella tågbiljetter. Många är vana vid att handla på internet och man beställer lika enkelt de här tågbiljetterna genom att kombinera sj.se och bahn.de för resan Göteborg-Köpenhamn respektive Köpenhamn-Hamburg, säger Petter Essén, affärschef för SJs linjer till Köpenhamn i ett pressmeddelande.

Resan tillbaka till Göteborg börjar i Hamburg eller på ett nattåg i södra Europa som anländer till Hamburg på morgonen. Klockan halv tio på förmiddagen avgår sedan tåget från Hamburg till Köpenhamn. Runt klockan halv sju på kvällen är resenären tillbaka i Göteborg.

– Vi ser nu över våra tåg till Köpenhamn så att de ska passa bättre med Deutsche Bahns tåg vidare till Hamburg. I sommar finns det tre anslutningar i Köpenhamn mellan SJ och Deutsche Bahn, varav en passar väl för resor till och från Göteborg kommenterar Petter Essén.