Energi · På gång i Göteborg

Hallå där Eva Eckerbrant…

Eva Eckerbrant, enhetschef, Blå stället.

…enhetschef på Kulturhuset Blå stället i Angered, som är med och arrangerar Blå ställets 40-årsfest i morgon, lördag, den 27 april.

Grattis till 40-årsjublileet! Vad kommer att hända under dagen?

– Firandet kickar igång klockan tolv med vernissage av jubileumsutställningen Ortens val. Sedan följer en fullspäckad dag med föreställningen Det explosiva på Angereds Teater, framtidens kulturhus byggs i Ateljén, speakers corner med tal och musik på restaurang Kultur på burk, poesiuppläsningar, allsångsfest med mera.

– På Stora scenen inleder Carl-Einar Häckner, följt av tal och videohälsningar, dansperformance Introspective av och med Mona Namér och avslutning med José González.

Vad har Blå stället betytt för invånarna i Angered?

– Huset har varit, och är, ett vardagsrum och en verkstad för många Angeredsbor. En plats att komma till för att umgås, inspireras, engageras och vara medskapande på.

Hur ser framtiden ut för Blå Stället? Känner ni att ni är i ständig utveckling?

– Ja, absolut. Eftersom vi arbetar nära med många aktörer, föreningar och samverkansparter är vi ständigt på väg framåt. Även om ekonomin är ett orosmoment kommer vi alltid att kunna fylla huset med ett stort kulturellt och konstnärligt engagemang.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV