Energi · Göteborgskollen

Valdemar tipsar:

Franska trion är numera en duo efter trummisen Thommy Larssons (th) bortgång.

Göteborgsbandet Franska trion har med sin egensinniga, pianobaserade blandning av rock, jazz, blues och julmusik sakta men säkert letat sig in i mångas hjärtan. Sångaren och frontfiguren Matti Ollikainen skriver texter som ingen annan, ofta självbiografiskt med både mycket humor och smärta. För ett litet tag sedan gick bandets trummis Thommy Larsson sorgligt nog bort mitt under bandets pågående turné. Om någon, och i så fall vem, kommer attersätta honom är ännu oklart. Klart är däremot att de trots allt kommer att spela på hemmaplan i Hagakyrkan. Räkna med en känsloladdad spelning.
Plats: Hagakyrkan
Tid: 18–21.30, lördag den 27 april
Inträde: 300 kronor.

Bob hund spelar i Gamlestaden den 17 maj
Bob hund spelar i Gamlestaden den 17 maj. Foto: Jessica Gow/TT

Ny livescen i Gamlestaden

En ny musikscen är på gång i det alltmer gentrifierade Slakthusområdet i Gamlestaden. Satsningen är ett samarbete mellan bryggeriet Wine Mechanics och Frihamnen event.Jag blir lite tveksam när jag läser beskrivningar om att dricka ”stadsvin” och äta västsvenska ostron, men å andra sidan har de redan bokat väldigt fina liveakter som Bob hund och Jenny Wilson (17 maj) och Hästpojken (18 maj) och då må det vara förlåtet att hela konceptet stinker av hipsterklichéer.

Sen är det förstås också roligt att inte alla stora evenemang sker mitt inne i stan utan att det även går att hitta bra underhållning i områden lite utanför smeten, som Gamlestaden.