Radar · Nyheter

Städer evakueras efter översvämningar i Iran

Iranska myndigheter har beordrat om omedelbar evakuering av flera städer som en följd av fortsatta översvämningar. Landet har de senaste veckorna drabbats hårt av ihållande regn.

Värst är det i provinsen Lorestan i västra Iran där läget i ett flertal städer uppges vara kritiskt, rapporterar iransk statlig tv från regionens huvudstad Khorramabad. Enligt rapporten har vattnet på vissa ställen stigit så mycket som tre meter.

Internationella rödakors- och rödahalvmånefederationens (IFRC) regionchef, Sarem Rezaee, uppger att man har förlorat kontakten med stora delar av regionen.

– Telefonerna funkar inte, vår radiokommunikation ligger nere… just nu vet vi ingenting om andra städer eller byar, säger han till tv-kanalen och tillägger att vägar är översvämmade och att helikoptrar haft svårt att lyfta på grund av det dåliga vädret.

Även flygplatsen i Khorramabad uppges vara översvämmad och avskärmar därmed regionens främsta flygbindelse från resten av landet. Även järnvägslinjen som binder samman landets huvudstad Teheran med den södra delen av landet är blockerad på grund av översvämningarna.

Iran har de senaste veckorna drabbats hårt av kraftig nederbörd och över 40 personer uppges ha mist livet som en följd av översvämningarna. Regnet, som nu drabbar den västra och sydvästra delen av Iran, väntas fortsätta under tisdagen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV