Energi

Hallå där Sakil Hossain…!

Sakil Hossain, projektledare för Vegovision.

…projektledare för Djurens rätts veganska mässa Vegovision som öppnar portarna i Eriksbergshallen lördagen den 6 april.

Det är återigen dags för Vegovision. Vad är nytt för i år?

– En av nyheterna för i år är att vi utvecklar konceptet med öppet kök. Vegoprofilen Mattias Kristiansson från mattidningen Vego kommer att hålla i trådarna där och bjuda på både mat och intervjuer med en massa olika duktiga kockar under hela dagen.

Detta blir ju din första mässa som arrangör. Vilka utmaningar har du ställts inför?

– Den största utmaningen är nog att fortsätta och utveckla succén som Vegovision har varit för så många av våra medlemmar och besökare. Jag har behövt fråga runt och verkligen försökt grotta ner mig i vad som är mässans kärna. Det har varit en rolig ut maning att se vad som kan förändras och vad som ska behållas. Något vi har jobbat på extra mycket inför mässan i Göteborg är få till ett snabbare entréflöde och ett större utbud av massa god mat.

Finns det några speciella programpunkter som du ser extra mycket fram emot?

– Oj, det känns svårt att välja. I år har vi försökt tänka på att ha punkter inom olika ämnesblock och mycket dialog. Vi har till exempel två kortare föredrag om träning och vego som följs av ett längre panelsamtal på samma ämne, lett av konferencier Sanna Bråding. Här får besökarna möjlighet att verkligen fråga ut experterna och få svar på allt de har undrat.