Radar · Nyheter

Fler ansluter sig till Framtidsveckan

Hållbar mat är temat på årets Framtidsvecka i Göteborg.

Hållbarhetsfestivalen Framtidsveckan kommer i år att genomföras av flera aktörer tillsammans. Syftet är att göra arrangemanget, som tidigare drivits av Studiefrämjandet, bredare och att lyfta frågorna i hela länet.

Den sjätte upplagan av Framtidsveckan i Göteborg, en hållbarhetsfestival med fokus på lösningar för en hållbar omställning, kommer att se annorlunda ut än de tidigare. Hittills har arrangemanget genomförs av Studiefrämjandet, men i år gör de gemensam sak med Svenska Mässan, Win win Gothenburg sustainability award (även kallat Göteborgspriset), och Göteborgs stads satsning Greenhack Gbg.

Idén om att samarbeta föddes under ett rundabordssamtal i fjol, då Framtidsveckans projektledare Elinor Askmar bjudit in aktörer från oli ka delar av samhället för att diskutera huruvida Göteborg behöver ett större hållbarhetsarrangemang, och vilka som i så fall skulle genomföra det.

Syftet med det nya och större arrangemanget är att bli starkare, nå ut bredare och att lyfta hållbarhetsfrågorna i hela länet.

”Att göra ett arrangemang tillsammans är en bild för vad som är möjligt i regionen och när olika aktörer möts från civilsamhället, privat och offentlig sektor. Om det här är möjligt så är så mycket mer möjligt också” skriver de fyra samarbetsparterna i ett pressmeddelande.

Temat för året är hållbar mat, och alla aktörer som vill medverka eller arrangera något på temat är välkomna. Framtidsveckan – som i själva verket pågår längre än en vecka – hålls i år den 30 oktober till 10 november.

Framtidsveckan 2019

30 oktober: Inför Framtidsveckan: Caminos framtidsdag på Göteborgsoperan
31 oktober: Framtidsveckan invigs på Göteborgsoperan under Win win awards prisceremoni
4–10 november: Act! Sustainable 2019 – En hållbarhetsvecka för studenter i Göteborg
5–6 november: Branschmässan Nordic food industry på Svenska mässan.
Källa: Framtidsveckan

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV