Radar · Nyheter

Manifestation för de döda labradorerna

Nyheten om att de sex labradorerna som användes i djurförsök på Sahlgrenska har avlivats har väckt starka reaktioner. Imorgon anordnas en manifestation för djuren.

De senaste veckorna har nyheten om djurförsök på hundar som genomförts på Göteborgs universitet väckt stor debatt. Sex labradorer användes i forskning om tandimplantat och skulle avlivas i samband med försöken. Många reagerade starkt: 84 000 namnunderskrifter lämnades över till universitet, forskare gick ut och kritiserade försöken och kändisar erbjöd sig att adoptera hundarna. Personalen fick också ta emot allvarliga hot på mejl och sms, vilket ledde till att universitet fick vidta säkerhetsåtgärder.

Trots protesterna avlivades de sex labradorerna, med hänvisning till att vissa delar av forskningen inte kunde genomföras på levande djur.

Imorgon lördag anordnar Djurrättsalliansen en minnesmanifestation för att hedra hundarna.

”En manifestation för att återigen visa att GU borde ha lyssnat på opinionen och låtit oss omplacera och rehabilitera hundarna i kärleksfulla hem. Det här är inte på något sätt över. Nu ska vi se till att inga hundar någonsin igen utnyttjas och dödas i det här försöket. Och vi kommer givetvis att fortsätta kämpa för att inga djur ska ses som försöksobjekt och oetiskt utnyttjas i djurförsök i vetenskapens namn.”, skriver organisationen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV