Radar · Nyheter

Ny upplaga av Angereds bokmässa på gång

Angereds bokmässa arrangeras den 21 september.

Efter den stora framgången på Angereds bokmässa 2018, med 3 270 besökare inklusive medverkande, är det nu klart att det mässan arrangeras även i år. Den hålls lördagen den 21 september, precis som i fjol på Kulturhuset Blå stället.

– Vi är så glada att det blev så bra förra året. Förhoppningen att det ska bli ett återkommande arrangemang över tid, men än så länge måste vi utgå ifrån förutsättningarna varje år, säger Anni-Frid Frisk som är en av huvudarrangörerna.

Initiativet till Angereds bokmässa kommer från de lokala författarna José Romero och Yarko Rhea Salazar. Syftet är att lyfta litteraturen i förortsområden och skapa en ny litteraturscen på en plats utanför stadskärnan. Mässan fokuserar på både nationella och internationella författare, och vill locka både vana och nya mässbesökare. Genom att ha fri entré hoppas man kunna nå en målgrupp som annars kanske inte hade haft möjlighet att gå.

– Det kommer bli många spännande aktiviteter, och många intressanta författare ska bjudas in. Vi kommer också inom kort gå ut med ett författarupprop där författare som tillhör vår målgrupp kan göra en intresseanmälan om att delta på Angereds bokmässa. Intresset för arrangemanget var stort förra året, så vi ser fram emot ännu större intresse i år, avslutar Anni- Frid Frisk.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV