Radar · Nyheter

14 miljoner till insatser för asylsökande

Länsstyrelsen har fått 14 miljoner i statsbidrag till insatser för asylsökande, till exempel svenskundervisning.

Länsstyrelsen i Västra Götaland har fått drygt 14 miljoner kronor i statsbidrag för att hjälpa asylsökande att komma in snabbare i samhället.  Pengarna ska fördelas mellan olika verksamheter, ideella föreningar, trossamfund, kommuner och kommunalförbund som ansöker om det. Insatserna kan exempelvis ske i form av svenskundervisning, sociala aktiviteter och information om samhället och arbetsmarknaden.

I Västra Götaland rör det sig om ungefär 6 900 vuxna asylsökande i åldrarna 18–35 år asylsökande som väntar på sitt beslut, eller som har fått sin asylansökan beviljat men fortfarande bor på något av Migrationsverkets boenden.

– Vi ser att avslutade projekt haft en positiv inverkan på asylsökandes situation och framtida etablering. Vi ser också två viktiga gemensamma nämnare för de projekt som lyckats bäst; att insatserna målgrupp förankrats och att man har goda kontaktvägar för att nå asylsökande, säger Petra Héd, integrationshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götalands län, i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV