Radar · Nyheter

Jubileumsparken kan få prestigefyllt pris

Jubileumsparken i Frihamnen utvecklas från göteborgarnas önskemål, som en del i Göteborgs 400-årsjubileum. Nu kan platsen tilldelas pris för årets bästa landskapsarkitektur.

Jubileumsparken i Frihamnen har nominerats till Sienapriset 2018, som delas ut av Sveriges arkitekter till årets bästa landskapsarkitektur. Parken, som är en del i stadens satsningar inför Göteborgs 400-årsjubileum, utvecklas utifrån göteborgarnas önskemål. Hittills finns det bland annat bastu, söt- och saltvattensbassänger, odlingslådor och en roller derby-bana på plats.

Förra året hade Jubileumsparken över 80 000 besökare.

– Den här nomineringen betyder att vi har fått ännu en bekräftelse på att Jubileumsparken fortsätter att nå ut till både medborgare och tillresta. Processen att utveckla Jubileumsparken lägger lika stor vikt vid designen av miljön som att designa drift och utvecklingsprocessen. Vi är glada att detta syns och ger intryck och avtryck, säger Jessica Segerlund, platsutvecklingschef, i ett pressmeddelande.

Jubileumsparken är ett samverkansprojekt mellan park- och naturförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och Älvstranden utveckling, vilket gör nomineringen extra glädjande, enligt Jessica Segerlund.

– Arkitekter, konstnärer och allmänhet bygger gemensamt platsen steg för steg, säger hon.

Sienapriset delas ut av Sveriges arkitekter sedan 1987, med syfte att främja god utemiljö. Tidigare har Jubileumsparken bland annat tilldelats Sveriges arkitekter Västra Götalands arkitekturpris och nominerats till Kasper Sahlinpriset.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV