Radar · Nyheter

Göteborgspriset får ny juryordförande

Juryn för Win win Gothenburg sustainability award, också kallat Göteborgspriset för hållbar utveckling, har fått en ny ordförande. Lotta Göthe lämnar sin post efter många år och efterträds av Emma Dalväg.

Win win Gothenburg sustainability award, tidigare kallat Göteborgspriset för hållbar utveckling, har en ny ordförande. Lotta Göthe, som varit en del av juryn sedan priset instiftades år 2000, lämnar nu ifrån sig ordförandeklubban.

– Det har varit en fantastisk resa där jag fått uppleva många lärorika, roliga och rörande möten med fantastiska människor. Jag är stolt och glad över det vi gjort i priset genom åren, säger hon i ett pressmeddelande.

Ny ordförande i juryn är Emma Dalväg, som suttit i juryn sedan 2013. Till vardags arbetar hon med affärsutveckling och hjälper organisationer att integrera hållbarhet i sina strategier.

– Att varje år få tänka kring områden som vi i Västsverige och världen behöver hitta hållbara lösningar på och träffa personer, i form av pristagare, som är med och bidrar till omställningen gör att man lär sig mycket och känner hopp om framtiden, säger hon.

Göteborgspriset instiftades 2000 och är i dag världens största hållbarhetspris, med en prissumma på en miljon kronor. Temat för 2019 är hållbar mat.