Energi

Hallå där! …

Jonas Asp, bibliotekarie på Stadsbiblioteket.

… Jonas Asp, som är ungdomsbibliotekarie på Stadsbiblioteket och som är med och arrangerar en skrivarcirkel för ungdomar som startar på måndag 22 januari.

Vad kommer hända under skrivarcirkeln?

– Varje cirkel börjar med att jag och min kollega Frida presenterar ett tema och en lekfull skrivuppgift. Under våren ska vi stafettskriva tillsammans, formulera en gammaldags kontaktannons, inspireras av livet i fängelset och ge oss ut i en park och hitta romankaraktärer från verkliga livet. Det är viktigt att uppgifterna är roliga och inspirerande. Deltagarna skriver sedan på egen hand i ungefär 45 minuter. Sen samlas vi, fikar gott och har uppläsning och ger peppig feedback till varandra.

Finns det ett stort intresse för skrivande bland unga människor i dag?

– Ja, det finns ett stort intresse. Vi har haft skrivarcirkeln i tre år och det kommer hela tiden nya personer som vill var med. Flera har också varit med från start. Vi riktar oss till personer i åldern 13 till 25 år. Varje tillfälle är fristående så det går bra att vara med när man hinner. Det verkar passa våra ungdomar som ofta har mycket på gång i sina liv.

Dynamo arrangerar ju mängder av aktiviteter för unga. Vad händer mer i vår?

– Vi ska ha en stor bokcirkel tillsammans med författaren Sara Bergmark Elfgren och prata om hennes succébok Norra latin. Vi kommer också att fortsätta med #clubdynamo som är temakvällar med extra feststämning med DIY, quiz, VR-visir och snacks. Kompositören Jacob Lincke från Riksförbundet för unga musikanter kommer under våren att hålla i en serie workshops när man få testa att ljudsätta teveserier och film inom olika genrer så som skräck, action, sci-fi och komedi. Vi drar även igång en filmklubb. Sen kommer det tillkomma evenemang som vi hjälper ungdomarna att själva realisera.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV