Energi

Mjuk pepparkaka med lingonfrosting

125 g margarin 2 dl Oatly Imat fraiche 1 dl lingonsylt 2 dl socker 2 msk mörk sirap 4 dl mjöl ½ dl sojamjöl 1 msk kanel 1 tsk ingefära 1 tsk kardemumma Frosting: 100 g cream cheese, t ex Oatly eller Tofutti 75 g mjölkfritt margarin 3 dl florsocker 2 tsk vaniljpulver

1 msk bakpulver ströbröd

lingon

Smält margarinet, häll det i en bunke med fraiche, lingonsylt, socker och sirap och blanda väl. Rör i en annan skål samman mjöl, sojamjöl, kryddor och bakpulver. Strö försiktigt ner mjölblandningen i bunken med blöta ingredienser och rör om ordentligt. Häll i en smord och bröad brödform. Grädda långt ner i ugnen i cirka 50 minuter i 175°C. Rör samman frostingingredienserna. Täck kakan med frosting, när den svalnat. Dekorera med lingon.