Radar

Inget kinesiskt konsulat i Stora Torp

Stora Torp.

Sedan det kom till de boendes kännedom omkring Stora torp att det fanns ett förslag om att det kinesiska konsulatet skulle få bygga nya lokaler på den stora grönytan har många protesterat. Nu backar fastighetsnämnden.

I över 15 år har fastighetskontoret och det kinesiska konsulatet fört diskussioner om en ny placering då nuvarande lokaler i närheten av Grönsakstorget anses vara för små. När det blev känt att en plats på grönytorna vid Stora torp föreslogs av fastighetsnämnden har de boende i området mobiliserat för att platsen ska förbli obebyggd.

I måndags var det tänkt att fastighetsnämnden skulle tagit beslut i ärendet, men då valde Martin Öbo, fastighetsdirektör för Göteborgs stad, att dra tillbaka förslaget, innan omröstning.

– Det finns två starka skäl till att ärendet utgår. Vi har tagit till oss den opinion som finns kring det förslag som vi presenterat. Jag har även under helgen fått till mig att ärendet inte stöds av majoriteten i fastighetsnämnden. Jag har därmed beslutat att ärendet utgår på dagens fastighetsnämnd, säger Martin Öbo.

Den senaste tiden har flera kinesiska företag investerat i Göteborgsregionen vilket kräver mer aktivitet från konsulatet.