Energi

Hallå där! …

Elias Aspudd, Svenska FN-förbundets ambassadör.

…Elias Aspudd, Svenska FN-förbundets ambassadör, som är med och arrangerar temakvällen En kväll för hållbar utveckling på Gothenburg film studios på torsdag 14 december, med fokus på vad den unga generationen kan göra för att bekämpa klimtatförändringarna.

Varför arrangerar ni den här kvällen?

– I dagsläget fungerar inte den livsstil som människor världen över väljer att leva. Klimatförändringar, fattigdom och ojämställdhet sätter käppar i hjulet för en hållbar utveckling.

Det här vill vi ändra på och vi tror att arbetet börjar med att öka kunskapen om vad en hållbar utveckling faktiskt är och vad just du kan göra för att bidra.

Vilka är ni, Svenska FN-förbundets ambassadörer?

– Varje år utser Svenska FN-förbundet ungdomar mellan 16 och 26 till ambassadörer som får i hedersuppdrag att engagera och sprida kunskap om hållbar utveckling. Den här kvällen arrangeras av mig och två ambassadörer till, Sandra Lindqvist och Elif Can, men totalt är vi 27 stycken ambassadörer runt om i landet. Vad ser du mest fram emot?

– Jag ser mest fram emot föreläsningen av Youtubern Jakob ”Detvarmindag” Andersson och den politiska panelen. Jag älskar att lyssna på olika perspektiv, framför allt inom ämnet hållbar utveckling som jag verkligen brinner för.