Zoom

Vilket är ditt bästa friluftsområde i Göteborg?

I Delsjöområdet hittas bokskogar med sin karaktäristiska gleshet mellan träden, där marken förgylls av ett enda stort lövtäcke.

Syre Göteborg frågar:

Carina Sundqvist

– Delsjöområdet och Härlanda tjärn. Därför att det är både ”stig-autobahn” och små stigar som är mer öde. Området bortom Härlanda tjärn är underbart för det är mer ”vild natur” och inte så mycket folk. Jag gillar att vara ensam i skogen.

Lina Söderström

– Svarte mosse naturområde i Biskopsgården är jättefint! Dessutom kan man hitta gigantiska röksvampar där som ser ut som dinosaurieägg. Sedan är Arboretet i Änggårdsbergen otroligt vackert med alla olika sorters träd.

Martin Gustafsson

– Änggårdsbergen. När jag bodde uppe vid Kungsladugård var det en plats för stillhet och kontemplation. Dessutom mötte jag sällan några andra människor där, så det var lite av en oas utanför stadens myller. Det var lite som att kliva ut från staden utan att behöva resa speciellt långt bort. Ett andningshål helt enkelt.

Amanda Termén

– Bokskogen i Jonsered! Så fint! Fast jag tycker faktiskt att det bästa är att inte gå tillbaka till ett favoritställe utan att upptäcka nya miljöer. Det är mitt bästa, det är då det blir äventyr. Det är därför jag älskar Karin Fingals bok Det vilda Göteborg så högt! Den har givit vår familj en jättebuffé av favoritplatser att upptäcka.