Energi

Hallå där! …

Elina Järkil, projektledare, Greenhack GBG.

….Elina Järkil, projektledare för Göteborgs stads kanal Greenhack GBG, som besöker Lundby bibliotek på torsdag den 28 september för att berätta om hur man kan ta del av gröna lifehacks.

Vad är egentligen ett lifehack?

– Lifehacks är smarta och enkla sätt att ta sig an och förbi vardagsutmaningar. I Greenhack GBG använder vi samma idé fast riktar fokus på hållbarhet och uppmanar till att dela greenhacks i sociala medier under #greenhackgbg.

GreenhackGBG driver ett Instagramkonto och ni bjuder in gäster som Instagrammar under en vecka. Hur har responsen varit där?

– Instagram har vuxit till vår största kanal och det är där vi har de mest levande och intressanta diskussionerna med våra följare. Vi vill erbjuda ett forum för att diskutera frågor som långt ifrån är svarta eller vita, och både vi som redaktörer, våra gästinstagrammare och våra följare delar kunskap, inspiration och engagemang med varandra.

Kan du avslöja något grönt lifehack så här lite i förväg?

– Testa att låna ett verktyg nästa gång du behöver det, exempelvis en borrmaskin. Äger du en borrmaskin används den i snitt cirka 15 minuter under en hel livstid. Det är inte så effektivt.

Att dela, låna, hyra i stället för att äga är ofta billigare, mer socialt, mer varierande och mer miljövänligt.