Energi

Hallå där! …

Jessica Winnberg, projektledare Kulturkram.

… Jessica Winnberg som är sångerska, sångledare och projektledare för workshopfestivalen Kulturkram den 15-16 augusti, en festival där ungdomar är både ledare och deltagare.

Nästa vecka arrangeras Workshopfestivalen. Vad är syftet med den?

– Vi vill öppna dörrar för ungas eget skapande. Under festivaldagarna kan de prova olika uttryck och kanske hitta ett nytt intresse och möta nya vänner.

Vad tror du att festivalen har för betydelse för ungdomarna som är med?

– De unga som är med och leder workshops kommer att växa. De får ett uppdrag med betalt under några dagar och får erfarenheter av att leda grupper och lära ut kunskaper som de har. Det kanske är ett av deras första arbeten och något att skriva i sitt CV. Kanske leder det till att de söker sig till liknande uppdrag i framtiden. De unga som är deltagare på festivalen kommer att kunna prova nya uttrycksformer eller bli bättre på något de redan kan. De kommer att se jämnåriga och unga vuxna leda dem och därmed se ett sätt att arbeta på som de kan bli inspirerade av, och få nya förebilder och lära känna nya vänner från hela staden.

Vad är det för aktiviteter som ungdomarna kan välja mellan?

– Vi har ett väldigt brett program med många ämnen, som till exempel spela i band, fotografi, bucketband, k-pop, göra sin egen affisch, göra sin egen drömfångare, transfertryck, pimpa cupcakes, teckna manga och skriva sin egen rap.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV