Zoom

”Det viktigaste är att dyka upp”

Pelle Karlsson har varit aktiv volontär sedan 2014.

Pelle Karlsson svalkar sig i värmen på ett café vid Korsvägen. Han har precis varit på möte med Team Göteborg, där han varit aktiv volontär sedan 2014. Han har arbetat frivilligt på Kulturkalaset, West Pride, Picknickfestivalen, Kulturkräm och andra stadsangelägna evenemang. Uppgifterna varierar från att sätta ihop bänkar och dela ut flyers till att plocka skräp eller vakta parkeringar.

– Det är viktigt att säga ja, även om inte varje uppgift är jättekul. Om man tar det man får och gör det bra blir det roligt.

Pelle skrattar och tillägger att han är höjdrädd, så om det behöver klättras ber han alltid att få slippa. Det respekterar folk.

Pelle gick med i Team Göteborg för att några vänner peppade honom. Han beskriver att han mest satt hemma innan han började i först Passalen, en ideell förening som vill ge alla möjligheter till en bra fritid, och sedan i Team Göteborg.

– Nu är jag ute rätt mycket och träffar folk, det är det roligaste med att vara volontär. En del träffar man varje gång det är något evenemang och en del är nya. Det enda tråkiga är om det inte finns så mycket att göra. Jag tycker om när det händer saker.

Till vardags jobbar Pelle som reporter på Dinosauriebladet, en del av Gamlemedias dagliga verksamhet. Inom Team Göteborg har han en mentor som han alltid arbetar tillsammans med.

– Alla vi som har extrastöd jobbar tillsammans med någon. De mentorer jag har haft har varit jättebra, och det är skönt att vara två.

Pelle tänker att volontärer behövs för att bringa lite ordning.

– Det viktigaste är att dyka upp helt enkelt. Och när man jobbar, då jobbar man.

Pelle dricker upp det sista av sin dricka och beger sig mot spårvagnen. Snart börjar sommaren, full av evenemang att engagera sig i.