Radar

Naturgasterminalen i Göteborgs hamn försenas

Bygget av en terminal för tankning av flytande naturgas, så kallad LNG, i Göteborgs hamn har kritiserats hårt av miljöaktivister. Nu vinner aktivisterna tid, då kritiken som inkommit till Energimarknadsinspektionen gör att processen försenas.

Naturgasterminalen i Göteborgs hamn, som Syre Göteborg tidigare har skrivit om, har stött på patrull. Påtryckningarna från bland annat miljöorganisationen Fossilgasfällan har gjort att bygget inte fått godkänt av Energimarknadsinspektionen. Swedgas måste svara på kritiken och de frågor som inkommit vilket gör att processen skjuts framåt.

Olivia Linander på Fossilgasfällan ser det som en framgång och menar att de nu fått en respit för att hinna utforska fler möjligheter att stoppa terminalen. Olivia är med och arrangerar lägret Climate Camp Sweden i Göteborg den 3–7 augusti, som kommer vara en möjlighet till att mobilisera människor kring frågan.

Naturgasterminalen kommer att hamna på miljöminister Karolina Skogs skrivbord under hösten och Olivia Linander tror att chansen att bygget kommer stoppas är liten.

– De brukar gå på vad Energimarknadsinspektionen rekommenderar, och det troliga är att de kommer få godkänt, även om det blir försenat.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV