Energi

Hallå där! …

Eric Zinn, arrangör, Göteborgs cykelkulturkalas.

…Eric Zinn, som är med och arrangerar andra upplagan av Göteborgs cykelkulturkalas på Bananpiren lördagen 27 maj, i samband med Hisingen runt och Västkusten runt.

Andra året i rad för Cykelkulturfestivalen. Vad var det som fick er att fortsätta? – Förra året drog vi ihop festivalen på endast några veckor, men gensvaret från utställarna och besökande var endast att de vill ha mer av det här. När Hisingens CK hörde av sig och ville samköra med ett av västkustens största cykellopp, var det en riktigt bra kombo. Roligare än så här kan man inte ha den 27 maj.

Vad ser du själv fram emot på festivalen? – Mest ser jag fram emot att se alla leenden. Förra året var det liksom nonstop.

Det är många som älskar cykel och många fler som är nyfikna. Det blir en himla go stämning. Vår konferencier Peter Rylander har också en magisk förmåga att hålla stämningen på topp. Det minns alla från förra året. Sedan ser jag också fram emot att välkomna ett ungt gäng extrema enhjulingsåkare som ska trixa en massa för oss på Bananpiren.

Är cykeln framtiden? – Vi upplever definitivt början av cykelns renässans. Det är fantastiskt hur väl cykeln i alla dess former löser våra problem med klimat, hälsa, framkomlighet, social rättvisa och mer därtill. Det är svårt att hitta något smartare och omöjligt att klara oss utan.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV