Energi

Hallå där! …

Gentlemen & gangsters med Martin Olsson till vänster, spelar på klubben Speakeasy den 18 maj.

… Martin Olsson, basist i Gentlemen & gangsters, som spelar på klubben Speakeasy på kvartersscenen 2Lång torsdagen den 18 maj.

Ni är lite av ett husband på Speakeasy. Vad kan en ny besökare förvänta sig av kvällen? – Vi kommer öppna med några av våra vanliga jazzpärlor, men det kommer också en gäst, pianisten Dan Lindén. Han har bland annat varit kapellmästare i musikalen Hair, som nyss avslutades på Göteborgsoperan. Under kvällen kommer han spela piano i en stil vanlig under 20- och 30-talet, som kallas stride. Som publik kan man sitta och äta och dricka, men man får också gärna dansa om man vill.

Gentlemen & gangsters har nyligen kommit hem från Seoul, Sydkorea. Hur var det? – Vi spelade i tre dagar på en lindy hop-festival som heter Camp Swing it, som är Asiens största lindy hop-event. Det var fantastiskt kul att få vara där. Sydkoreanska lindydansare är väldigt hängivna fans och möter en med en helt annan entusiasm än vad vi är vana vid. Alla vill ta selfies och ha våra autografer. Arrangören bokade oss även till nästa års festival, så ska blir väldigt roligt att få åka tillbaka igen.

Hur mycket gentlemen är ni? Och hur mycket gangster? – På scenen är på 100 procent gangsters och när vi går av scenen är vi 100 procent gentlemen.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV