Radar · Nyheter

Nu kan allmänheten tycka till om linbanan

UNStudio och Kjellgren Kaminsky | Nu går det att tycka till om några av linbanans stationsbyggnader.

Under maj månad hålls samråd för några av linbanans hållplatser. Det är detaljplanerna över stationsområdena på Wieselgrensplatsen, västra Ramberget och Lindholmen som är först ut.

Det är arkitektkontoren UNStudio och Kjellgren Kaminsky som har gjort ett förslag på hur stationerna och tornen ska se ut. Dessa detaljplaner är nu ute på samråd, vilket innebär att allmänheten bjuds in att tycka till.

En station planeras vid Wieselgrensplatsen, en vid sydvästra hörnet av Ramberget där det även ska byggas en depå för gondolerna. Efter Ramberget fortsätter linbanan ner till Lindholmen och sedan över älven till Järntorget.

Detaljplanen för stationen på fastlandet är ännu inte färdig. Därför är det Hisingens  stationsområden som är först ut för samråd. Utställningar med illustrationer och kartor finns att se i Älvrummet på Lindholmen, i stadsbyggnadskontorets lokaler på Köpmansgatan och på Lundbys stadsdelsförvaltning på Vågmästaregatan. Det är även möjligt att lämna synpunkter till kommunen via mejl.

Enligt en undersökning från Västtrafik och Göteborgs stad var 70 procent av de tillfrågade positiva till linbanan.