Radar · Nyheter

Två döda när tåg kolliderade i Tyskland

Matthias Balk/AP/TT |Två tåg har kolliderat i Tyskland nära stationen i Aichach, fem mil väster om München.

Minst två personer har omkommit och många skadats i en tågkrock i södra Tyskland, enligt tågbolaget Deutsche Bahn. Olyckan inträffade då ett persontåg och ett godståg kolliderade utanför bayerska Augsburg.

Utöver de två dödsoffren har 14 personer skadats, en av dem svårt, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Två av passagerarna fick medelsvåra skador och ytterligare elva skadades lindrigt då de två tågen krockade på järnvägen mellan Ingolstadt och Augsburg, vid stationen Aichach.
Det är oklart vad som orsakade olyckan, som inträffade omkring klockan 21.20 på måndagskvällen, då persontåget körde in i ett stillastående godståg som av oklar anledning stod på samma spår. En av de döda är persontågets lokförare, den andra en kvinnlig passagerare.
Järnvägen mellan Ingolstadt och Augsburg har stängts av. Avspärrningarna runt stationen Aichach beräknas vara på plats minst till och med tisdagseftermiddagen.
Tidigare på dagen inträffade en annan tågolycka i Bayern, då ett regionaltåg körde på en bil på en obevakad järnvägsövergång vid Starnbergsjön utanför München. Bilen släpades med flera hundra meter längs spåret och två människor omkom.