Radar · Nyheter

SD i Göteborg tänkte få sympatier med eldsvåda

Björn Lindgren TT | Jörgen Fogelklou, ordförande för SD Göteborg.

I ett internt valstrategidokument inom SD Göteborg fanns förslaget att sätta upp en brännbar valstuga. Förhoppningen var att extrema vänstergrupperingar skulle tända på.

Dokumentet togs fram i höstas inför valrörelsen, skriver Göteborgs-Posten som citerar: ”Vi har haft problem med sabotage – men att få en valstuga nedbränd är inte nödvändigtvis illa för oss: det kan bli en trevlig tidningsartikel. Därför kan det vara god strategi att sätta upp en brännbar (tom, naturligtvis) valstuga i valkampanjens inledning”.
Detta stod i utkastet, men fanns inte med när det officiella strategidokumentet lades fram några månader senare.
Den ansvarige valstrategen vill inte svara på frågor, utan hänvisar till distriktsordförande Jörgen Fogelklou om varför de här tankarna över huvud taget förts fram inom den lokala partitoppen.
– Det är klart att vi inte ska en sån formulering i vår valstrategi. Det är helt vansinnigt och inget vi står för. Men att det här skulle vara vår officiella strategi är trams. Säkerheten är oerhört viktig för oss. Jag vill ha en röd liten stuga med en svensk flagga och prata politik som alla andra, säger Jörgen Fogelklou till gp.se.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV