Radar · Nyheter

Cyklister ska få notis om trafikhinder i ny app

Trafikkontoret Göteborgs Stad | I appen Cykelstaden från Trafikkontoret på Göteborgs stad går det att se hinder eller avstängningar längs cykelvägarna.

Nu har stadens cyklister fått tillgång till ett liknande verktyg som många bilister har, det vill säga en tjänst som visar aktuella tafikhinder för cykelvägarna.

Det är Trafikkontoret som lanserat appen Cykelstaden som kontinuerligt uppdateras med kända hinder på och kring cykelbanorna i stan. Dessa presenteras antingen i en kartvy eller i alfabetsordning på vägnamn. Hindren går även att se i den webbaserade tjänsten Trafiken.nu. I ett pressmeddelande beskriver Malin Stold på Trafikkontoret hur alla entreprenörer som jobbar åt staden numera måste ange om arbetet de ansöker om tillstånd för, till exempel grävarbeten, påverkar cykelvägarna. Även mycket korta störningar och avstängningar på bara några timmar ska visas i appen.

– Vi tror inte att några andra städer har detta ännu, i alla fall inte enligt vad vi har kunnat se. Det är viktigt att denna information, som bilister och kollekivtrafikresenärer länge har fått, nu också finns för cyklisterna, om Göteborg ska bli en bättre cykelstad, säger hon.

I appen går det även att planera sin cykeltur och själv anmäla fel på vägbanan exempelvis genom att ladda upp en bild och markera platsen.