Radar · Nyheter

Nu testas ny tjänst för hållbara resor

Stina Olsson | Om det blir enklare att kombinera färdsätt kan göteborgarna börja resa mer hållbart.

Just nu testar Västtrafik och Göteborgs stads parkering en ny digital tjänst som ska främja ett mer hållbart resande i Göteborg. Under en månads tid har 450 utvalda bilister möjlighet att köpa biljetter till kollektivtrafiken direkt i appen Parkering Göteborg. Syftet är att göra det enklare för den som vill kombinera flera färdsätt, till exempel att ställa bilen på en pendelparkering och fortsätta vidare med tåg.

Den nya tjänsten innebär alltså att det räcker att använda en app till sin resa istället för två. En marginell skillnad kan tyckas, men parterna bakom projektet tror att förändringen kan ha effekt.

– Det är många orsaker som påverkar och avgör ifall man använder bilen. Vårt mål är att hjälpa våra kunder att hitta flytet i sin vardag. I samarbete med Västtrafik får vi en unik möjlighet att med hjälp av digitaliseringen som verktyg, lansera ett erbjudande som kan underlätta och sänka trösklarna för att kombinera olika färdsätt, säger Maria Stenström, vd på Göteborgs stads parkering, i ett pressmeddelande.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV