Energi

Hallå där! …

 Djurrättsalliansen | Johannes Andersson, Djurrättsalliansen.

… Johannes Andersson, talesperson för Djurrättsalliansen, som är med och arrangerar Sverigepremiären för den australiensiska dokumentären ”Dominion” på Frilagret i morgon, lördag.

”Dominion” är en helt ny film om djurplågeriet inom de olika djurindustrierna. Hur kan vi lita på att den här filmen visar verkligheten?

– Filmen visar inte enbart enskilda fall av plågeri och misskötsel, utan främst helt lagligt agerande efter de djurskyddslagar som finns. Likt Djurrättsalliansens metoder filmades Dominion under en längre period för att visa så mycket som möjligt från olika perioder och vinklar. Vi har sett insidan av de svenska djurfabrikerna och liknelserna har slagit oss markant. Vi är då övertygade om att det som visas i Dominion är förenligt med verkligheten för djuren under mänskligt bruk. Vilka hoppas ni kommer till Frilagret för att se filmen?

– Vi hoppas självklart att många olika människor kommer och ser den, men vi hoppas mest på att personer som inte redan är införstådda i djurrätt och veganism väljer att komma dit. Filmen är viktig för att beskriva baksidan av en normal konsumtion där djur är inblandade, hur metoder som antas vara humana egentligen går till, men även viktig för veganer som en påminnelse om vilka individer vi kämpar för.

Hur jobbar Djurrättsalliansen i Göteborg med de här frågorna?

– Djurrättsalliansen Göteborg jobbar aktivt med djurrättsfrågor genom att både avslöja förhållanden i den svenska djurindustrin, såsom ”Dominion” gör med den australiensiska, och informationsspridning genom bland annat flygbladsutdelning, föreläsningar, matutdelningar och demonstrationer.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV