Radar · Nyheter

Gediget miljöfokus på årets Vetenskapsfestival

Niklas Bernstone | På Vetenskapsfestivalen finns möjlighet att testa och lära sig nytt, som på Experimentverkstaden i Frihamnen.

Superintelligenser, engagemang, queer-forskning och hållbar mat är några teman på årets upplaga av Vetenskapsfestivalen. Men att själv få testa på ny teknik och forskning är också en viktig del av festivalen.

Idag drar årets upplaga av Vetenskapsfestivalen igång. Huvudtalare på invigningnen på Draken är Max Tegmark, professor i fysik vid MIT och initiativtagare till Future of Live institute. Han medverkar form av ett hologram och frågan han lyfter är om det kommer en ny superintelligens och om den isåfall kommer ta över, eller tjäna oss?

Vetenskapsfestivalen innehåller hundratals aktiviteter på olika teman. I årets program finns många föreläsningar med hållbarhetsteman som mat, plast, nudging, engagemang, flera workshops om att dela, byta och laga prylar och en experimentverkstad i Frihamnen.

Vetenskapsfestivalen går av stapeln för 22 året i rad och inbegriper ett program för allmänheten, ett skolprogram och fackprogrammet Forum för forskningskommunikation.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV