Energi

Hallå där! …

Kim Evert Olofsson | Moa Richter Hagert, pressansvarig, Djurens rätt.

… Moa Richter Hagert, pressansvarig för Djurens rätts mässa Vegovision som äger rum i morgon, lördag, i Eriksbergshallen.

Då var det dags för Vegovision i Göteborg igen. Vad betyder en vegansk mässa för ert djurrättsarbete?

– Jättemycket. En stor del av Djurens rätts arbete handlar om att upplysa om och också påverka hur djur har det i livsmedelsindustrin. Det är där det största antalet djur används, antingen för att producera mat eller för att själva bli mat. Hur livsmedelsindustrin ser ut i dag är problemet, medan Vegovision och vegorörelsen är lösningen, om en får uttrycka det enkelt. Jag tror att det är jätteviktigt att visa upp det fantastiska utbudet som finns inom vego i dag och med det också alla goda anledningar till att välja veganskt. Ni har flyttat in i Eriksbergshallen i år, från att tidigare ha arrangerat mässan i Folkets hus. Vad kommer det innebära för mässan?

– Framför allt så är det en större lokal så det blir lite mer av allt. Mer mat, fler utställare och plats för fler besökare. Vi har en stor scen i själva mässhallen där konferenciererna Karoline Jönsson och Johan Lundgren håller ställningarna och intervjuar alla spännande gäster. En nyhet för i år är också Salongen där besökarna får chansen att diskutera med gästerna från programmet.

Har du några personliga favoritutställare eller programpunkter som de ser fram emot att kika på?

– Jag tycker att det är superkul att det finns så många träningsprofiler på mässsan, som till exempel Stark vegan och Vegan fitness team på plats och det bjuds bland annat på ett panelsamtal om kost och träning som jag hoppas hinna förbi. I övrigt så är jag väldigt förtjust i att bara gå runt och provsmaka alla nya produkter som jag inte hunnit testa än. Det har hänt otroligt mycket på vegofronten och det bästa av det bästa samlas liksom på Vegovision.