Radar · Nyheter

L och V bjuder in till samtal om äldrevården

Vänsterpartiet och Liberalerna i Göteborg gör gemensam sak och bjuder in allmänheten till samtal om äldrevården i Göteborg. Tre–fyra olika diskussionstillfällen ska det bli, med start på Stadsbibliotekets trappscen den 9 april.

Att just de här partierna ge sig ut på en turné tillsammans gör nog att en del ögonbryn höjs, men enligt kommunalråden Daniel Bernmar (V) och Ann Catrine Fogelgren (L) är det ett sätt att fokusera på saklighet i debatten.
– Vi vill öppna upp för de sakfrågor som äldrepolitiken handlar om, istället för de smutskampanjer som alltför ofta pågår när vi diskuterar äldrefrågorna, säger Daniel Bernmar till P4 Göteborg.

– Vi är helt motpoler i många frågor, men det är just det vi vill visa: de olika ställningstaganden man kan göra. Men vi har ett gemensamt intresse, och det är att vi vill ha en bra äldreomsorg i Göteborg, säger Ann Catrine Fogelgren och fortsätter:
– Vi ska känna respekt för varandras åsikter i det här samtalet, men det ska tydligt framgå vad som skiljer oss åt.

Enligt Daniel Bernmar är samarbetet positivt för väljarna.
– En saklig debatt om välfärdens viktigaste frågor tror jag gynnar alla väljare. Tyvärr har vi sett alldeles för lite av det, säger han till P4.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV