Energi

Hallå där …!

Erika Frost | Open new doors nya koncept är kvällsöppet med naturviner och pintxos.

… Erika Frost, kokboksförfattare och delägare i den veganska restaurangen Open new doors på Tyska bron, som tagit steget från raw food till pintxos.

Open new doors i Göteborg har just haft premiär för ett nytt koncept. Berätta mer!

– Vi kommer fortsätta med vårt inarbetade koncept på dagtid, men på kvällstid ville vi testa något nytt. Både för att utmana oss själva och också för att locka en ny publik. Många har nog enbart sett oss som en hälsorestaurang, men det viktiga för oss har alltid varit att, genom att servera jävligt god växtbaserad mat, inspirera människor att testa veganskt. På kvällarna kommer vi fokusera på naturvin, hantverksöl och smårätter – tänk pintxos/tapas. Vi vill att veganer ska kunna ta med sina köttisvänner hit för att visa att växtbaserat inte är lika med tråkigt.

Ni håller på att öppna en restaurang i Mjölby i Östergötland. Kan vi förvänta oss fler restauranger på västkusten i framtiden?

– I sommar öppnar vi Open new doors Bahnhof i Sya utanför Mjölby, då vi vill visa östgötarna hur gott det kan vara med raw fika och vegansk mat. Det är i Sya och Göteborg vårt fokus kommer ligga den närmsta tiden, men vem vet vad som händer framöver.

Vart går du själv gärna ut och äter i Göteborg när du har tid över?

– Vegangöteborg har blivit så jäkla bra de senaste åren, så det är nästan svårt att hinna med att testa allt nytt som dyker upp. Om jag ändå ska försöka lista några favoriter måste jag ta med Brewers beer bar, både på Tredje Långgatan och i deras nya lokaler på Magasinsgatan. Trattoria la Strega på Aschebergsgatan gör magisk mat, om man hör av sig i förväg. Toso för asiatiskt och Oceanen för grym hantverkskorv. Näst på tur är ett besök på Hisingen och MIM som jag hört mycket gott om.