Radar

Vill ta krafttag för mer lokal mat

Janerik Henriksson/TT | Nu ska det satsas mer på lokalproducerad mat i Göteborgsregionen.

Det äts allt mer lokalproducerad mat i både Göteborg och andra delar av regionen. För att möta den ökande efterfrågan genomförs en stor inspirationsdag den 20 mars.

Arrangemanget är en del av Stadslandet Göteborg, ett samverkansprojekt mellan staden, regionen, lokalt näringsliv, invånare och akademi med fokus på att stimulera den lokalekonomiska utvecklingen på ett hållbart och koldioxidsnålt sätt.

Jenny Almén Linn som är hållbarhetsstrateg hos en av samarrangörerna, Business region Göteborg, är positivt inställd till samarbetet.
– För att skapa förutsättningar för stadsnära matproduktion med ekonomisk bärighet i och omkring staden krävs ett starkare samarbete mellan samhällets olika aktörer, säger hon i ett pressmeddelande.
– Den lokala samverkan är en förutsättning för att hitta affärsmodeller som kopplar ihop ledet från producent till konsument på ett hållbart och lönsamt sätt.

Under inspirationsdagen kommer företagare, tjänstemän och konsumenter att kunna mötas för att diskutera strategier som kan leda till att den lokala matvaruhandeln ökar.