Radar · Nyheter

Brigitte Bardot: Sätt videokameror i slakthus

”Sätt upp videoövervakning i slakthusen, där tre miljoner djur dödas i Frankrike varje dag”. Förra filmstjärnan och numera djurrättsaktivisten Brigitte Bardot kritiserar Frankrikes regering och hoppas på ett julmirakel för djurens skull.

Hon skriver i ett öppet brev som publicerats i franska medier att djurrättsfrågorna fullkomligt blåst bort under president Emmanuel Macron regeringstid. ”Frankrike blir som ett nöjesfält för utrotning av djur, och ingen bryr sig om det”, konstaterar hon bittert.

”Detta är en skam för Frankrike”, fortsätter hon, och vill att alla ska kunna se via video vad som sker i slakthusen under ”skamligt barbariska och skräckfyllda omständigheter”.

”Julen är ett mirakel för många, och jag tror på mirakel” skriver Birgitte Bardot.

Hon har flera gånger under de senaste månaderna vänt sig till president Macron för att föra fram sina åsikter om djurrättsfrågor.

Hon har vigt sitt liv åt djurrättsarbetet efter att ha bevittnat säljakt i Kanada på 80-talet. Den numera 84-åriga filmstjärnan lever ett isolerat liv och engagerar sig i exempelvis elefanternas och hästarnas sak.