Energi · På gång i Göteborg

Hallå där…!

Aidin Fanni.

… Aidin Fanni som är med i arrangörsgruppen för En anständig jul som för sjunde gången arrangeras på Pustervik på julafton, för den som behöver värme, mat och sällskap.

Ni arrangerar En anständig jul för sjunde året i rad. Hur har evenemanget utvecklats under åren?

– Det som märks mest är att folk känner till det, folk förväntar sig att det händer. Det i sig har lett till att vi har många fler volontärer som vill hjälpa till och det gör ju livet lite enklare för oss och det är lättare att organisera och göra det till en bra evenemang för alla.

Vad betyder En anständig jul för dem som är ensamma och har lite resurser?

– Det är väldigt olika. Många kommer hit bara för sällskapets skull och det finns en härlig medmänsklig värme som drar hit folk år efter år. Sedan tror jag att de varma kläderna som finns är väldigt viktig för dem som inte har någonstans varmt att sova eller måste utstå kylan av olika anledningar. Sist men inte minst så är det ett julbord om heter duga med mat från bland annat de bästa restaurangerna här i Göteborg och närområdet.

– Jag har sedan vi börjat med detta inte saknat julafton alls. Varje år vi gör det så känns det otroligt givande. Redan första året kändes så väldigt rätt att göra detta. Vi träffar vår familj och vänner före och efter julafton. Vi får bara en lite längre och bättre jul.