Radar · Nyheter

NCC förlorar kontraktet om Götatunneln

För tillfället är Götatunneln öppen för trafik.

NCC har vunnit många av upphandlingarna kring bygget av Västlänken, men förlorar nu den delen som handlar om Götatunneln. Anledningen är förseningar och oenighet kring tidsplanen.

– Den entreprenör som tidigare gjort det arbetet får inte fortsätta. Det kommer att bli en ny entreprenör som arbetar vidare inom ramen för projektet, säger Joakim Jonsson, chef för teknik och miljö inom projekt Västlänken till Göteborgs Posten.

NCC har arbetat med att stärka Götatunnelns tak för att kunna hantera att Västlänken ska kunna gå ovanpå. Att NCC nu förlorar upphandlingen för Götatunneln handlar om förseningar som enligt Joakim Jonsson inte kommunicerats i tid.

NCC har hunnit halvvägs med arbetet och trafiken släpptes på i måndags efter att den södra delen blivit klar. Den norra delen kommer fixas senare, men det blir nu fördröjt då avtalet sagts upp. Enligt Joakim Johansson påverkar det inte tidsplanen för Västlänken i stort, men det är klart att det innebär merarbete.

Enligt NCC är anledningen till fördröjningen att arbetet var betydligt mer omfattande än vad de trodde först. Därför hann de bara göra hälften under den tid som angetts. Avtalet är dock hävt i samförstånd och NCC kan komma att göra ett anbud för den nya upphandlingen. De övriga delar som NCC har hand om i Västlänkenbygget påverkas inte.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV