Energi

Hallå där…!

Emre Karkoc uppträder under artistnamnet Tusen frågor.

…Emre Karkoc, 16 år, som arrangerar Top Rap på fritidsgården Tyrolen i Tynnered ikväll.

Berätta vad det är som kommer hända!

– Vi kommer ha ett hiphopevent där vi förenar rap och breakdance. Det kommer dels vara ett freestyle rap battle där åtta olika rappare kommer tävla i improvisrad rap och bedömas av en jury och dels en danstävling som heter Seven to smoke.

Du håller själv på med hiphop och gör egna låtar, berätta hur det började.

– Jag var sju år och satt i klassrummet när några från Tyrolens fritidsgård kom in och berättade att de ordnade gratis rapkurser. Sedan jag var nio-tio år har jag skrivit egna låtar och sedan några år tillbaka producerar jag även andra artisters låtar. När jag rappar uppträder jag under artistnamnet Tusen frågor, för ett tag sen släppte jag en singel som hette Tusen svar och nu ska jag snart släppa en ny som heter En dag.

Vad handlar texten i den nya låten om?

– Det handlar mycket om att koppla av, njuta av livet och skita i alla som vill skapa bråk.

Du bor ju i Tynnered, vad har den platsen betytt för dig?

– Tynnered och Tyrolen har betytt jättemycket. Det är här jag har lärt mig om mina rättigheter och att stå upp för mig själv. Det har varit som ett andra hem för mig.

Vad hoppas du uppnå med kvällen?

– Jag hoppas mest att vi ska kunna skapa en skön stämning och en bra vibe. Det känns som att rap-battlandet har dött ut lite, så jag hoppas vi kan återuppliva det.

Top rap...

…börjar klockan 16 i dag med en workshop i breakdance, klockan 17–18 pågår raptävlingen. Eventet är gratis och öppet för alla. Låten Tusen svar finns att lyssna på på Spotify.