Radar · Nyheter

Nu invigs Världslitteraturhuset

I morgon slås portarna till Världslitteraturhuset upp i Gamlestaden, vilket firas hela dagen med föreläsningar, poesi, musik och teater. I och med det nya biblioteket får Göteborg en ny interkulturell arena.

I morgon lördag får Göteborg officiellt ett nytt bibliotek. Det går under namnet Världslitteraturhuset, men kallas också det mångspråkiga biblioteket. Tanken är att det ska bli en interkulturell arena där människor ska kunna mötas, samtala och botanisera bland böcker på olika språk. Även bibliotekets programverksamhet kommer att ha fokus på mångspråkighet.

– Alla människor som bor i Göteborg ska kunna hitta litteratur på sitt språk. Vi är en stad full med människor från hela världen och det vill vi att Världslitteraturhuset ska representera, säger projektledare Kerstin Årre i ett pressmeddelande.

I huset ligger också Berättarministeriet, en icke-vinstdriven, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som arbetar för att barn i områden med hög arbetslöshet ska vilja och kunna uttrycka sig genom det skrivna ordet.

Invigningen av Världslitteraturhuset firas hela dagen med musik, uppläsningar, workshops och poetry slam. Bland annat medverkar författaren Johannes Anyuru och poeten och nyblivna akademiledamoten Jila Mossaed.