Radar · Nyheter

Vuxna kände till trakasserierna mot hemlös

Adam Ihse/TT | Ljus vid grönområdet och platsen där den hemlösa mannen från Rumänien bodde och även mördades i början av augusti.

Flera vuxna kände att den hemlöse mannen i Huskvarna trakasserades av ungdomar, långt innan han dödades av två tonårspojkar, skriver SR Ekot.

I förundersökningen berättar en person att hon av sitt barn tidigare fått höra att pojkarna retat mannen, hon nämner också att de ska ha kastat äpplen på honom. En annan vuxen i pojkarnas närhet säger sig veta sen tidigare att pojkarna kallar mannen för ”råttan”. Han nämner också en händelse där pojkarna ska ha jagat mannen och sen blivit jagade av honom.

Ytterligare en person berättar hur hon förra året försökte ingripa när en grupp skolelever stod runt mannen när han satt på marken, och en pojke gjorde en spark i luften mot honom.

I måndags åtalades en 16-åring för att ha dödat den rumänske mannen, som levde som hemlös i Huskvarna. En 14-åring misstänks också för mordet, men han är inte straffmyndig.

– Jag kan inte uttala mig om vad vuxenvärlden visste, det har inte varit vårt fokus så då känner jag att jag går utanför det som jag faktiskt vet om. Vi har fokuserat på händelserna den aktuella kvällen, säger åklagare Linda Schön till radion.

Något motiv till mordet har inte framkommit.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV