Radar · Nyheter

”Breddfotbollen i Göteborg värd hundratals miljoner i samhällsnytta”

Git Skoglund | Ali Yapici, Sam Ljunggren, Ruben Strandberg och Alfredo Teran  i laget "Blatte United" förbereder sig för match i Kviberg.

Fotbollsföreningarnas samhällsnytta i form såsom dess bidrag till minskad brottslighet, bättre hälsa och arbetstillfällen är värd 1,4 miljarder. Det kommer fram i en studie från Svenska fotbollsförbundet. I studien som mäter Social Return on Investment (SROI) handlar det om minskade kostnader för samhället i minskade fall av livsstilssjukdomar, färre brott, nästan 400 betalda arbetstillfällen och ideellt arbete värt över 400 miljoner kronor. Studien visar, enligt Göteborgs fotbollsförbund, att varje investerad krona i så kallad ”breddfotboll” ger 10 kronor tillbaka i samhällsnytta. I en debattartikel i GP vll de ge politikerna argument för större satsningar på föreningsidrotten, inte minst i förorterna.

”Våra föreningar har det tufft, inte minst i områdena med störst sociala utmaningar. Här behövs fotbollen, och här skulle vi kunna spela en än större roll, men då behöver vi stärka våra befintliga föreningar” skriver Bert Andersson, ordförande i Göteborgs fotbollsförbund och Karl-Erik Nilsson, förbundsordförande i Svenska fotbollsförbundet.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV