Radar · Nyheter

Hållbar matdestination öppnades i Floda

Under måndagen öppnades Garveriet i Floda upp sin verksamhet. Garveriet är en mötesplats för mat, lärande och hållbarhet, med konferenslokaler, matstudio, restaurang, kafé, bageri, bryggeri och små bås där småskaliga producenter kommer att husera.

Hållbarhet har varit viktigt i renoveringen av det gamla garveriet i Floda och går också som en röd tråd genom hela verksamheten. Det är bland annat den välkände Da Matteo-grundaren Matts Johansson som ligger bakom konceptet. Karin Forsberg är vd.

– Tanken är att Flodabor ska kunna komma in här och köpa sitt bröd eller något från vårt skafferi, men vi ska också ta emot konferenser med upp till 150 personer och ha matlagningskurser och föreläsningar med fokus på mat och hållbarhet, säger hon till Göteborgs-Posten.

Garveriet var, som namnet antyder, ett garveri för lädersulor från slutet av 1800-talet till 1971, men har på senare år varit ett tillhåll för missbrukare och bostadslösa. Efter att köpmannen Christer Halling köpte fastigheten 2010 har den genomgått en gedigen renovering är det inte mycket av insidan som är sig likt, även om vackra fönster renoverats och en enorm brödugn stått kvar.

Garveriet är del i en satsning på att göra Floda mer attraktivt och locka urbana hipsters att ta tåget hit för en heldag eller kväll. Järnvägsstationen ligger några hundra meter därifrån.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV