Radar · Nyheter

Wallenstam bygger orangeri på magasinsgatan

Illistration: Kaka Arkitekter | Orangeriet ska vara klart våren 2019.

När Wallenstam renoverar de populära lokalerna på magasinsgatan passar de på att bygga ett orangeri på 60 kvadratmeter. Bageriet och kaffekedjan Da Matteo flyttar in redan till våren.

Det är lokalerna som kallas Artilleristallarna som håller på att renoveras för fullt. 

– Vi vill bevara atmosfären, stilen och den unika känslan vid Artilleristallarna och Magasinsgatan och samtidigt ge förutsättningar för verksamheterna på plats att utvecklas. Hela området är redan idag ett trivsamt nav och genom att komplettera befintliga byggnader med ett orangeri får platsen ytterligare en dimension, säger Marina Fritsche, regionchef för Wallenstam i ett pressmeddelande.

Artilleristallarna vid Magasinsgatan har en lång historia av användningsområden, här har stallar, ridhus, hyrverk, garage och butiker huserat över tid. Den del av dagens garage som ligger ovanpå butikerna kommer nu att omvandlas till butiksyta och möjliggör ytterligare en våning för nuvarande hyresgäster.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att utöka vår verksamhet på Magasinsgatan, där de tre verksamheter som samsas i lokalen, bageri, rosteri och kafé, kommer få ännu större plats. Något vi är extra glada över är det fina orangeriet som kommer binda ihop rosteri och bageri på övervåningen – samt skapa en till härlig oas på vad som är många göteborgares favoritplats, kommenterar Pernilla Olow Gard Marknadsansvarig på da Matteo.

Arkitekt för nybyggnationen av Orangeriet är Kaka arkitekter, den kulturhistoriska kartläggningen och inventeringen inför renoveringen har genomförts av Lindholm Restaurering.