Radar · Nyheter

Social hållbarhet i fokus på Gothenburg Design Festival

Förvandla din privilegie-skam till ansvar i Privilege Booth, tryck upp ditt eget pass, inför mer mänsklighet i stadsplanering och lär dig om textil som arkitektur. Igår invigdes Gothenburg Design Festival på HDK.

För andra året i rad invigdes igår Gothenburg Design Festival på Högskolan för Design och Konsthantverk, HDK.

– Det var en efterlängtad invigning som känns lovande inför resten av veckan, säger Lars Fridén projektledare för Gothenburg Design Festival 2018. Studenterna verkade nöjda och det var kul att se ett flöde av människor gå in och ut ur huset.

Åres fokus är öppenhet och flera av programpunkterna handlar om att ifrågasätta normer och idéer om hur saker ska vara. Det är såväl utställningar som samtal och workshops på programmet.

Under onsdagen kan du bland annat få gratis godis och utforska relationen mellan smak och det visuella. På torsdagen kan den som är intresserad av att arbeta med design och konst besöka Konstverkstaden på Blå Stället i Angered och prata om möjligheter och vad som krävs.

Festivalen genomförs av HDK – Högskolan för design och konsthantverk vid Göteborgs universitet, i samarbete med bland andra Kulturhuset Blå Stället, Kultur i Väst, Chalmers Arkitektur, Jubileumsparken, Röhsska museet, Lindholmen Science Park, ICIA – Institute for Contemporary Ideas and Art, IASPIS, Statens konstråd, Kulturförvaltningen Göteborgs Stad med flera.