Energi · På gång i Göteborg

Hallå där! …

Jenny Luks | Karin Bylund, projektledare, Göteborgs centrum för hållbar utveckling.

… Karin Bylund, projektledare för inspirationsveckan Act! Sustainable som pågår runt om i Göteborg 24-28 september.

Act! Sustainable 2018 är en inspirationvecka om hållbarhetsfrågor. Varför är detta tema så viktigt?

– Jag tror att vi alla är medvetna om den gångna sommarens torka och inte minst bränder. Vi brottas också just nu i ett politiskt klimat med faktaresistens och klimatförnekare, och därför är det ännu viktigare att kämpa för och belysa dessa frågor. Hållbar utveckling rör inte bara mindre utvecklade delar av världen, utan berör också oss i hög utsträckning och begreppet är så klart mångfasetterat och därför arrangerar vi en stor bredd av event om bland annat psykisk hälsa, konsumtion, Agenda 2030 och så vidare.

Temaveckan är öppen för Göteborgs studenter. Finns det tankar på att utöka evenemanget till allmänheten?

– Precis, veckan är öppen för studenter på både Göteborgs universitet och Chalmers. Många av evenemangen är öppna för allmänheten i dagsläget med, men vi riktar oss huvudsakligen till studenter. För att se exakt vilka som är öppna, rekommenderar jag att besöka programmet, där finns mer information om enskilda evenemang.

Det arrangeras en lång rad evenemang under veckan. Finns det några programpunkter du själv skulle vilja rekommendera?

– Ja, det finns massa härliga punkter att rekommendera. Bland annat invigningen på måndagen där vi liveinspelar vår egna podcast. På tisdagen kommer Heidi Andersson, armbryterska tillika klimathjälte. Under onsdagen kör vi en workshop om psykisk hälsa med Mindclub och så klart vår stora avslutningsdag på Göteborgsoperan. Under veckan pågår också vårt nylanserade Göteborgs studentpris för hållbar humor.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV