Radar · Nyheter

Göteborgarna bjuds in till samtal om stadens utveckling

Jubileumsparken | Plantering i Strandparken, Jubileumsparken.

Imorgon  drar Göteborgs Stadstriennal igång pågår till och med lördag. Internationella gäster och lokala profiler är inbjudna för att samtala med Göteborgarna om stadsutveckling. I programmet hittas även allt från invigning av en ny stadspark till barnaktiviteter.

Under Göteborgs Stadstriennal arrangeras 70 programpunkter på olika platser i staden. Utställningar, guidade visningar, diskussioner om stadsutveckling, men också aktiviteter där barn kan utforska och delta – allt med gratis inträde.

Under samlingsnamnet Forum förs fördjupande samtal om stadens pågående utveckling på Biograf Draken. Medverkande är bland andra Lisa Diedrich, arkitekt och professor, Jacob van Rijs, grundare arkitektbyråen MVRDV, Petra Sörling, VD Rosengårds Fastighets AB, Kunlé Adeyemi, grundare NLÉ,Monica von Schmalense, Gil Penalosa, grundade av 8-80 cities, Rådet för hållbara städer och Christer Larsson, nyligen utsedd till Sveriges första riksarkitekt.

Frihamnspiren är ett annat område där det sker mycket aktiviteter under triennalen, såsom invigning av den nya Strandparken och ett interaktivt uteklassrum för barn där det går att undersöka hur vatten rinner och bygga egen vattenbana med hjälp av material, verktyg och personal med kunskap om hur en bygger.

Fixoteket i Hammarkullen deltar också. Fixoteket är en plats där det går att  låna hem verktyg, byta saker med varandra och delta i temakvällar och workshops. Under Stadstriennalen visas bygget av det mobila rökeriet upp. Syftet med rökeriet är att göteborgarna ska kunna ”ta en paus och långsamt röka mat, umgås och dela berättelser och drömmar”.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV