Radar

Handelselever lär sig ta ansvar

Mattias Sundemo, Tobias Nilsson och Felicia Edström Jansson tycker att Handelshögskolan är på rätt väg inom hållbarhetsfrågorna.

Under onsdagen arrangerades Sustainability day på Handelshögskolan i Göteborg, där över 500 elever deltog. Hållbarhetssamordnaren Mattias Sundemo på handelshögskolan tycker att skolan nu är på rätt väg när det gäller att lyfta in hållbarhet i utbildningen.

När Sustainability day på handelshögskolan ägde rum I år var temat ansvar och på programmet fanns moralexperten Bengt Brülde, filmen The Square av Ruben Östlund samt ett gäng paralella spår om bland annat mediers-, politikers- och modebranschens ansvar.

Mattias Sundemo är hållbarhetssamordnare på Handelshögskolan och tycker att dagen känns lyckad.

– På Handelshögskolan har vi prioriterat frågan om ansvar när det kommer till hållbarhetsfrågorna. Det är viktigt att ha med sig ut i arbetslivet, där man kan ställas inför olika moraliska och etiska dilemman, sager Mattias.

Ekonomiutbildningar har kritiserats mycket för att innehålla aldeles för lite om hållbarhetsfrågor. Mattias tycker det går framåt. Han får medhåll av studenten

Felicia Edström Jansson, som tycker att det är bra att skolan tagit tag i hållbarhetsfrågorna. Hon är själv engagerad i föreningen Handels Students for sustainability, Huss.

– Det är långt kvar tills det blir perfekt. Men vi ser att fler och fler blir intresserade. Vi kan dock sakna de sociala aspekterna av hållbarhet i utbildningen fortfarande, säger hon.

Även Tobias Nilsson är engagerad student i Huss.

– Bara det att hållbarhetsdagen numera är obligatorisk är ett viktigt steg, tilläggger han.

Mattias Sundemo menar att frågan om ansvar är extra aktuell just nu efter valet.

– Här i Göteborg har Demokraterna fått 17 procent av rösterna. Hur de nu kommer att agera och ta sitt politiska ansvar kommer bli intressant. Det kommer vi diskutera idag, säger han.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV