Radar · Nyheter

Hundratals trotsade regnet för klimatdemonstration

Dagen innan valet arrangerades en klimatdemonstration i Göteborg, samtidigt som andra liknande demonstrationer världen över under parollen Rise for Climate, Jobs and Justice.

Lördagens klimatdemonstration var politiskt obunden och inga partipolitiska budskap var tillåtna. Istället låg fokus på frågor kopplade till klimatet. Årets tema var dessutom gröna arbetstillfällen kopplade till klimatfrågan.

– Det var 400-500 personer i själva marschen och åtminstone ett par hundra som stannade i regnet på Gustav Adolfs torg, meddelar Gabriela Velasquez, kommunikatör på Jordens Vänner, som arrangerade marschen tillsammans med organisationen PUSH Sverige.

I facebook-eventet för klimatdemonstrationen kan man läsa att det arrangerades liknande events på ”tusentals ställen över hela världen”, samma dag. Marchen har sitt ursprung i USA där organisationen 350.org drog igång People´s Climate March år 2014 och därefter hållit årliga manifestationer.

I samband med demonstrationen har en kravlista utformats som handlar om att sätta solceller på alla kommunala byggnader i Göteborg. Den listan hittar du här!