Radar

Hundar till våldsutsatta ägare uppmärksammas med promenad

Husdjuren till människor som utsätts för våld är en ofta osynlig grupp djur. Nu uppmärksammas deras och deras ägares situation genom en välgörenhetspromenad i Slottsskogen.

Söndagen den 26 augusti är det hundens dag. Då blir det långpromenad för hundar från hela Göteborgsregionen, som tillsammans med sina ägare ska lyfta frågan om hur våldsutsattas husdjur behandlas.

Evenemanget heter Göteborg Charity dog walk, och arrangeras av organisationen Voov – Veterinär omtanke om våldsutsatta, och Sveland Djurförsäkringar. Voov startade som en ideell förening och är nu ett riksförbund med sju anslutna lokalföreningar runt om i landet. Deras huvudfokus är hur hanteringen av våldsutsattas husdjur i tillfälliga jourhem fungerar, då djurägaren själv av olika anledningar måste befinna sig i skyddat boende.

– Vi har haft ett samarbete med organisationen Voov under det senaste året, och vi har berörts djupt av organisationens arbete med att hjälpa både våldsutsatta och deras husdjur ur en farlig situation. Vi är glada över att kunna stötta Voov i deras arbete, säger Anette Henriksson, vd på Sveland Djurförsäkringar, i ett pressmeddelande.

I samband med Göteborg Charity dog walk arrangeras en insamling som oavkortat går till Voov.

Göteborg Charity dog walk startar vid Stora dammen i Slottsskogen den 26 augusti 13.00.

Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV
Prenumerera gratis på vårt
NYHETSBREV