Radar

GP kritiserar spekulationer kring bilbränderna

Bilbränderna som härjat i Göteborg och andra delar av landet har skapat spekulationer överallt kring vilka som ligger bakom. GPs kulturchef Björn Wiman tycker dock att alla borde vänta med spekulationerna tills vi faktiskt vet.

Bamsefiguren Skalman brukar säga “jag tror inte, jag vet”. En liknande filosofi borde fler människor applicera när det kommer till att “veta” saker som inten egentligen vet.

GPs kulturchef Björn Wiman skriver i onsdagens tidning att magkänslan inte duger som argument. “Frågan är om vi inte är lika goda kålsupande konspiratonsteoretiker allihop”, skriver han.

Spekulationerna kring bilbränderna går heta överallt. En del menar att det är nazister och Sverigedemokrater som ligger bakom för att fiska röster till valen.

Andra menar att det är en västerrörelse som vill hitta på att det är nazister som ligger bakom för att smutskasta SD. Och vissa menar att det är invandrare som vill skapa kaos.

Wiman reagerar mot alla som skriver “tänk till “ på sociala medier och menar att vi kanske snarare bör avstå att tänka till. Tills vi vet.